Du är här: Hem > Om

Hej!

Jag är en "gubbe", 50+ gammal och har motionerat regelbundet sedan 20-års åldern.

Jag själv har aldrig varit med i någon simförening eller haft någon simtränare, utan det som framförs här är mina egna erfarenheter och sådant jag har läst på annat håll, och tycker är vettigt.

Bröstsim har jag kunnat sedan jag var barn. Tekniskt har väl aldrig mitt bröstsim varit så bra, men trotts det har jag under mina bästa stunder klarat av 1000 m på drygt 20 minuter.

För att få lite varation på simmandet, började jag för några år att växla simsätt för varje längd. En längd bröstsim och sedan en längd ryggsim eller crawl. Jag blev dock väldigt trött av crawl. Trotts det försökte jag ibland att simma flera längder crawl i ett sträck, men det gick inget vidare.

Ibland när jag tränade, kom det någon annan till simhallen som kunde crawl. Längd efter längd och med god fart. Ofta undrade jag hur han/hon kunde och orkade simma så, när jag själv bara orkade 25m. Trotts att jag hade (och har) god kondition och fysik för min ålder.

Tanken väcktes då att skulle försöka lära mig crawl. Det fanns då inga simkurser där jag bor, utan jag blev hänvisad till att lära mig själv. Av en ren slump råkade jag hitta TI-metoden. Redan från början tyckte jag att de lärde ut simning på ett bra sätt. TI har därefter varit min ledstjärna i min simträning.

Förutom simning håller jag på med motionscykling på sommaren.

Jag har också provat på:

  • Spinning: Ett bra sätt att hålla cykelmusklerna i trim över vintern
  • Löpning: Bra för konditionen, men nu kan jag inte springa längre pga. slitna höftleder
  • Promenader: Har lagt det åt sidan av samma orsaker som löpningen, vilket är tråkigt. Promenader är verkligen något alla kan hålla på med
  • Gymnastik: med Frisk & Svettis. Roligt, men jag slutade då jag fick problem med knäna. Dessutom hade jag ofta problem med övningarna. Det verkade som att ledarna (oftast tjejer) tyckte att ju mer komplicerad en övning var, desto bättre var den. Har män svårare med koordinationen än kvinnor eller är det intresset som saknas hos männen?
  • Styrketräning: Jag hade årskort på Nautilus ett tag, men jag slutate då jag tröttnade på den typen av träning